Repetitie bijwonen?
We repeteren van 14.00 – 16.00 uur in Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen.


De Wageningse Bedside Singers zingen met 3-5 zangers voor mensen in (of buiten bij open raam) hospice, verzorgingshuis of thuis en soms als koor bij een speciale gelegenheid. Het is fantastisch om met je hobby iets moois te kunnen betekenen als vrijwilliger.
We vormen een stabiele groep van prachtige mensen met een schat aan ervaring.

Wat vragen we van de zanger?
We zijn geoefende zangers, die op eigen kracht zacht kunnen samenzingen. Iedereen kent de melodie en nog een 2e of 3e stem uit het hoofd. Zo houden we alle aandacht bij onze missie om liefde te brengen via onze stemmen. Samen zijn we een groep die een sterke muzikale basis heeft. Hiervoor is iedereen even hard nodig.

Zingen aan het bed
Bedside Zang gebeurt in rust en met aandacht, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Alle zangers hebben affiniteit met de laatste levensfase.
Voor we aan het bed gaan zingen, is er aandacht voor gronding, het inzingen. We maken een bad van klanken voor de afstemming van hart tot hart. Dat betekent ook dat we steeds luisteren naar de samenklank en onze stem mengen met de anderen. We zijn aandachtig aanwezig.

Tijdsinvestering:
Repetities zijn één keer in de twee weken op vrijdag, van 14.00-16.00 uur. Locatie: Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen.
Thuisstudie: alle stemmen kun je beluisteren op dropbox. Beginnende zangers oefenen maandelijks in groepjes van 3-5 bij elkaar thuis, gesteund dooe een geoefende zanger.
Zodra er een aanvraag is stellen we een groep samen. Momenteel zingen we in de hospices Wageningen en Bennekom.
Soms zingen we als koor bij speciale gelegenheden, zoals nabestaanden-avond, een vrijwilligers bijeenkomst van het hospice of worden we ingeschakeld bij een rouwceremonie.
Organisatorische taken worden verdeeld over de leden.

Bagage voor zangers van het koor:
De zangers worden geconfronteerd met gevoelens. Het is een kunst om je te laten raken zonder door emotie overmand te worden. We vormen samen een veilige kring. Omgaan met gevoelens rond de dood, verdriet en rouw is levenskunst. Deze gevoelens kunnen we met elkaar delen, dit vergroot het onderlinge vertrouwen.
Bedsidesingers zijn dienstbaar aan het bed en aan het koor.

Omdat het belangrijk is dat de zangers zich veilig voelen bij elkaar lossen we eventuele ruis op. Fijn als we eerlijk zijn naar onszelf en de ander en je je uitspreekt als het nodig is om je weer vrij te voelen. Mooi als je eerst bij jezelf te rade gaat en oordelen laat gaan. Dit leren we allemaal al doende met een glimlach en door compassie te hebben, we zijn ook maar mensen…

Interesse?
Met elke geïnteresseerde zanger maken we na de 1e repetitie een afspraak met de muzikaal begeleider. Er is daarna een kennismakingsfase in het koor. Na circa 3 maanden en een wederzijds JA, gaan we een commitment met elkaar aan, waarbij we op elkaar mogen rekenen naar vermogen.

Kosten:  €20,- / € 25,- per maand gedurende 10 maanden per jaar.
Voor mensen met een smalle beurs: bijdrage in overleg.